Keitä Me olemme?

"Vain kaksi mäyrää kulkee kujaa kolkon kaupungin,
ja kyntöruunan ohjaksissa karvanaamaisin
mies jostain kaukaa etelästä kosto mielessään,
hän saluunan nyt astuu hiekanpölyt kielessään.
Musta jatsiorkesteri kohta ulkoilee,
kun muukalainen nahkalierin alta mulkoilee.
Los Coyotesin saluuna on vielä paikallaan,
eilen laudat ristiin lyötiin pankin ikkunaan."

Kun Tuula ja Juhani Leinonen katsoivat kauan sitten ensimmäistä kertaa yhdessä lännenelokuvaa, kävi ilmi että molemmat ovat aivan hulluna länkkärimaailmaan. Siitä se ajatus sitten lähti - idea ja toteutus on rakentunut ja muovautunut nykyiselleen jo 1990-luvun alusta asti. Näin syntyi Muhoksen Suokylälle Los Coyotes Ranch sekä aliakset Rosita ja Nipa Caramba, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että jokaisesta ihmisestä löytyy pieni tai vähän isompikin länkkäri.

Rositan ja Caramban lisäksi tilalla asuu kolme suomenhevosta; vanha ja viisas Urkki joka on oikea konkari niin vankkurien edessä kuin satulan alla, opintiellä vielä olevat Emppu ja Salama sekä ihana shetlanninponi Lucky joka rakastaa hoitamista ja rapsutteluja. Vierailijoille saattavat näyttäytyä myös kultainennoutaja Posse sekä saluunakissa Sulo.

Vuonna 2008 valmistunessa Isossa Saluunassa kestitään isommatkin porukat. Lisäksi tilalle on rakentunut kokonainen lännenkylä seriffintoimistoineen ja Rositan Spa -saunatiloineen. Pihan perukoilta voi löytää myös intiaanireservaatin; tunnelmallisen tiipii -kodan makkaranpaistoa ja cowboy-nuotiolounaan valmistusta varten. Pikkusaluuna on ihan oma maailmansa jossa menneisyyden lännensankareiden tuntemukset ovat käsinkosketeltavissa. Jokaisella rakennuksella ja elementillä on oma tarinansa jotka kerromme mielellämme vieraillemme.

Työharjoittelijamme matkailualan opiskelija Santtu ja Urkki odottamassa kyytiläisiä.